Az ISG UNIBALL Szerelvénygyártó és Értékesítő Korlátolt Felelősségű Társaság telephely fejlesztési beruházása

2018. február 28.

Az ISG UNIBALL Kft. a PM_KKV_2016 kódszámú, „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című pályázat keretei között 38, 63 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el üzemcsarnokának teljes körű felújítására.

Az ISG UNIBALL Szerelvénygyártó és Értékesítő Kft. fő profilja a csővezetéki szerelvények gyártása és forgalmazása. Az ipari szerelvények széles skálája megtalálható termékkínálatunkban (gömbcsapok, pillangó szelepek, tolózárak, visszacsapó szelepek, gumikompenzátorok, szennyszűrők, elzárószelepek, kondenzvíz leválasztók, karimák, patentívek/csőívek stb.).
Kiemelt termékeink a saját gyártású UNIBALL gömbcsapok és a DISC pillangószelepek, melyeket hajtóművel szerelve is gyártunk. Termékeink ma már nem csak a hazai piacon, de nyugat Európában is elismertek.
A PM_KKV_2016/122 támogatási azonosító számú pályázat keretei között cégünk támogatást nyert üzemcsarnokának teljes körű felújításához és energiahatékonysági fejlesztésekhez.
A projekt céljai: a.) A termelő tevékenységhez szükséges megfelelő telephelyi környezet kialakítása; b.) A foglalkoztatottak munkakörülményeinek javítása c.) Az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével energia megtakarítás elérése.
A beruházás főbb elemei:

  • 1980 m2 alapterületű üzemcsarnok tetőszerkezet javítása, héjazatcsere, tetőfödém hőszigetelése.
  • Lábazati és homlokzati hőszigetelés.
  • Hőszigetelt nyílászárók beépítése.
  • Padozat felújítása, műgyanta burkolat kialakítása.
  • Világítás korszerűsítése, LED technológiás világítótestek beépítése, elektromos hálózat átépítése.
  • Fűtéskorszerűsítés, új kondenzációs kazánok beépítése, új égéstermék elvezető rendszer kiépítése, új hőleadók beépítése. Helyi feketetest hősugárzók CNC gépsorra. Hegesztő elszívó berendezésének korszerűsítése.

A projekt eredményei:
1980 m2-es korszerűsített üzemcsarnok, amelynek köszönhetően évi 80.000 MJ energia-megtakarítás és ezzel együtt jelentős költségcsökkenés elérése.

A projekt összköltsége nettó 70,24 millió Ft, melyhez 38,63 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el társaságunk.

A támogatás forrása: A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzat.
Támogató neve: Nemzetgazdasági Minisztérium
Megvalósítás helye: 2234 Maglód, Ady Endre u. 25-39. hrsz. 3105/8

A beruházás kivitelezői:
Ketmen Kft. (2234 Maglód, Mátyás Király út 4.)
„Fényszabász” Kft. (2234 Maglód, Táncsics Mihály út 20.)

A projekt megvalósítási időszaka: 2017.10.01.-2018.06.30.

További információ:
Solymosi Krisztina ügyvezető
Tel.: (29) 325 132
E-mail: info@isguniball.hu

2018. augusztus 15.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Pályázat befejezése